Danes smo na potniškem terminalu privezali najmlajšo članico flote Costa Crociere, Costo Favoloso. Na promocijskem potovanju iz Benetk je drugi dan pristala v Kopru, opolnoči pa bo odplula proti Dubrovniku.

Ladja je bila zgrajena v ladjedelnici Fincantieri (Marghera), zanjo pa je ladjar Costa Crociere odštel 510 milijonov evrov. Dolga je 290 metrov in sprejme 3.800 gostov ter 1.068 članov posadke. Je največja križarka, ki pluje pod italijansko zastavo. Favolosa gostom ponuja bogat program za zabavo in sprostitev, do konca poletja 2011 pa bo na 8-dnevnih križarjenjih plula po vzhodnem Sredozemlju s postanki v Turčiji, Grčiji ter na Hrvaškem.

 
Ladjar Costa Crociere pripada skupini Carnival, največjemu ladjarju v industriji križarjenja v svetovnem merilu. Prvič nas je CC obiskal že lani s Costa Allegro, letos pa nam je zaupal prihod Coste Favolose, zato si želimo zgledno sodelovanje v prihodnje še nadgraditi.


S poglobitvijo in ureditvijo obale potniškega terminala je koprsko pristanišče varno in pripravljeno za prihod največjih potniških ladij (na sliki Costa Favolosa ob današnjem prihodu v Koper).