V koprski galeriji Severia je na ogled razstava izbranih del iz zbirke Luke Koper d.d..
 
Luka Koper je že dolga desetletja neposreden spodbujevalec vsega družbenega nadstandarda na področjih kulture, izobraževanja, športa in zdravstva. Na področju kulture s svojimi prispevki in donacijami omogoča delovanje kulturnim organizacijam in tudi posameznikom.
 
 
Luka Koper je bila sponzor raznih razstav likovnih del. Skozi leta je odkupila številne umetniške slike in kipe.  Tako je postala lastnica  že kar velike zbirke umetnin. Med temi so dela vrhunske kakovosti, ki zaslužijo, da si jih ogleda tudi širši krog ljubiteljev umetnosti.  V Galeriji Severia je tako na ogled 24 likovnih del in 4 plastike.  Strokovni izbor del je opravil dr. Lev Menaše, ki je prispeval tudi kritiški tekst za katalog.
 
Razstava je posvečena spominu na pred kratkim preminulega slikarja Zvesta Apollonia. Med najbolj zanimivimi slikami v zbirki Luke Koper so tudi njegova dela. Oko tega umetnika je znalo tudi med pomoli in žerjavi pristanišča uzreti lepoto, estetske vrednote, ki jih drugi morda ne opazijo.
 
Razstava bo odprta do 24. junija, umetniška dela pa si lahko ogledate vsak dan med ponedeljkom in petkom od 10.00-12.00 oziroma od 14.00-17.00.