Danes smo gostili predstavnike veleposlaništva Kraljevine Tajske s sedežem na Dunaju. Na sestanku, ki ga je vodil predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič so se pogovarjali in si izmenjali ideje za bodoče sodelovanje ter se seznanili z možnostmi, ki jih Luka Koper lahko ponudi tajskim podjetjem pri izvozu njihovih izdelkov.
Tajsko tržišče namreč predstavlja velik potencial. Danes se v koprskem pristanišču pretovori za tajski trg raznovrstno blago v kontejnerjih (organsko gnojilo, guma, moka). V obratni smeri pa potujejo predvsem avtomobili znamk Mitsubishi in Toyota ter drugo blago in prehrambni izdelki.
Poleg tega je Luka Koper leta 2011 podpisala sporazum o sodelovanju z luško upravo Kraljevine Tajske. Vsebina sporazuma obsega sodelovanje na področju promocije pristanišč, izmenjave informacij, izkušenj in osebja ter širjenje mreže poslovnih partnerjev.


Z leve: Mitja Dujc, Gašpar Gašpar Mišič, Ponpimon Phetcharakul, ministrska svetovalka za gospodarske zadeve, Erich Hillinger, sekretar za mednarodno trgovino in Maks Verberder, svetovalca na gospodarskem oddelku