Korona info

IZREDNO OBVESTILO

25.05.2020

Delovanje pristanišča v času epidemije

Kljub zaščitnim ukrepom, ki jih je družba Luka Koper, d. d. kot koncesionar v koprskem pristanišču uvedla za preprečevanje širitve okužbe s koronavirusom, s čimer je zaščitila zaposlene in vse, ki se nahajajo na območju pristanišča, vse naše storitve potekajo nemoteno. Prilagojeno novim zaščitnim ukrepom in hkrati neprekinjeno poteka tudi delo nadzornih organov na območju mejne kontrole pristanišča, s čimer se zagotavlja tudi varna prepustnost blaga.

Železniški tovorni promet čez vse mejne prehode in v Republiki Sloveniji poteka nemoteno. Kljub omejitvam v posameznih državah in na mejnih prehodih potekata tudi cestni tovorni in tranzitni promet preko koprskega pristanišča nemoteno.

Ministrstvo za infrastrukturo v Republiki Sloveniji je tudi odpravilo omejitev prometa za tovorna vozila nad 7.500 kg ob vikendih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure ter v petek (10. 4.) pred Veliko nočjo od 14. do 21. ure. Odredba velja do zajezitve in obvladovanja epidemije COVID 19.

Logistična pot preko Luke Koper in Slovenije deluje nemoteno in zanesljivo.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaščitni ukrepi, ki jih morajo izvajati vsi, ki se nahajajo na območju pristanišča: 

 1. Ohranite razdaljo do drugih oseb - najmanj 2 metra.
 2. V primeru, da ne morete zagotoviti ustrezne varnostne razdalje, si obvezno zaščitite dihala z masko ali z drugo alternativno rešitvijo, kot so maske iz blaga, ali v skrajnem primeru z uporabo šalov, rut in podobno.
 3. Ne zadržujte se v večjem številu v istem prostoru oz. na istem mestu.
 4. Poskrbite za redno zračenje zaprtih prostorov. 
 5. Ne dotikajte se oči, nosu in ust.
 6. Upoštevajte higieno kašlja.
 7. Redno si umivajte roke z milom.
 8. Če naletite na osebo, ki kaže znake okužbe s koronavirusom (kašelj, težave z dihanjem, slabo počutje, povišana temperatura) pokličite Varnostno nadzorni center na številko +386 5 6656 950.
 9. V primeru bolezni ostanite doma. 

Z nespoštovanjem ukrepov ogrožate sebe in druge. S tem  kršite interne akte Luke Koper, d.d. ter nacionalno zakonodajo, za kar so predvidene sankcije.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ostala obvestila:

1) Obvestilo o prilagojenem urniku izmenskega dela:

Na PC Kontejnerski terminal, PC Generalni tovori in PC Terminal za razsute in tekoče tovore smo prilagodili urnik izmen s ciljem zmanjšanja možnega stika med zaposlenimi. Delo bo do preklica potekalo v naslednjih časovnih izmenah:

 1. izmena        06:00- 13:15
 2. izmena        14:00- 21:15
 3. izmena        22:00- 05:15

2) Z nadgradnjo sistema za najavo kamionov (VBS) smo pričeli z delnim brezpapirnim poslovanjem na vstopni točki v pristanišče in vratarnicah kontejnerskega terminala. Več informacij najdete v obvestilu.

3) Protokol ravnanja v primeru suma na nalezljivo bolezen tudi na kopenskem delu pristanišča - KLIK

4) Komunikacija z ladijskimi posadkami - KLIK

Podrobneje lahko razmere na posameznih terminalih spremljate na https://www.luka-kp.si/slo/stanje-in-delo-na-terminalih