V četrtek, 25. aprila bo potniška ladja Seabourn Spirit pričela letošnjo sezono prihoda potniških bark v Koper. Gre za manjšo ladjo (134 m, 104 sobe/apartmajske suite oz. 208 potnikov). Ladjar The Yachts of Seabourn iz skupine Carnival je sicer že naš dolgoletni partner, v svoji floti pa ima 3 manjše in 3 večje ladje. Ponujajo križarjenja najvišjega kakovostnega razreda, njihovi gostje so praviloma potniki, ki iščejo luksuzne storitve.


Seabourn Spirit se v Koper vrača že več sezon. (foto: arhiv Luke Koper)

Prijazna novost potniškega terminala je lepši pogled na terminal z na novo urejeno okolico. V kratkem bomo namestili še nekaj nadstreškov, v začasnem montažnem objektu pa smo za večjo učinkovitost in lažje delo mejnih organov namestili tri kabine za izvajanje mejne kontrole. Prvomajski prazniki bodo tako zelo pestri: v petek, 3. maja prideta kar dve ladji, velikanka Norwegian Jade in Silver Wind. Dva dni kasneje bomo privezali Thomson Majesty, v ponedeljek, 6. maja Kristino Katarino (finski ladjar), v torek pa še ladjo Riviera ladjarja Oceania Cruises. Naštete ladje bodo v petih dneh v Slovenijo pripeljale okrog 6.000 turistov.

V letošnji sezoni sicer pričakujemo 53 prihodov potniških ladij in cca. 67.000 potnikov, slaba tretjina jih pride septembra in oktobra.