Družba 2TDK je na portal javnih naročil EU in na portal e-naročanje poslala v objavo dve javni naročili za gradnjo glavnih objektov drugega železniškega tira Divača-Koper na odseku Divača-Črni Kal (odsek 1) in odseku Črni Kal-Koper (odsek 2). Za delitev celotne trase na dva dela oz. dve javni naročili so se odločili zaradi različne geološke strukture tal na prvem in drugem odseku, s tem da je ločnica Kraški rob.

Razpisana dela na odseku 1 (Divača – Črni Kal) zajemajo gradnjo prvega (T1) in drugega predora (T2) s servisno cevjo ter dva kilometra trase od konca postaje v Divači do začetka predora T1.

Na drugem odseku javno naročilo obsega izgradnjo viadukta Gabrovica pod avtocestnim viaduktom Črni Kal, petih predorov (T3, T4, T5, T6 in T7), viadukta Vinjan, predora T8 in od slednjega še slab kilometer izvlečnega tira v smeri Kopra.

Za oba odseka je razpisa vključujeta tudi gradnjo spodnjega ustroja železnic vsaj v dolžini dveh kilometrov.

Zainteresirani morajo ponudbe oddati do 20. decembra, družba 2TDK pa zbrati izvajalca v največ 90-ih dneh po odpiranju ponudb. Rok za izgradnjo prvega odseka je tri leta in pol, drugega pa tri leta in dva meseca.