Letos je ta častni naziv prejel tudi predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić in sicer zaradi odličnih poslovnih rezultatov in številnih rekordov, ki jih je družba dosegla v lanskem letu. Predsednik uprave je takole komentiral priznanje:

»V bistvu sem bil jaz le posrednik, ker nekdo je moral na oder. Sicer pa je to nagrada celotnemu kolektivu Luke, vsem zaposlenim, saj smo te rezultate dosegli skupaj, kot ekipa. Hvala mojim kolegom v upravi za podporo, hvala ožji vodstveni ekipi za trud, prizadevnost in vztrajnost ter seveda hvala vsem sodelavkam in sodelavcem, ker verjamete v to podjetje in s svojo pripadnostjo ter vrednotami vsak dan znova in posebej gradite zgodbo o njegovem uspehu.«

Dogodka v Novi Gorici se je udeležil tudi predsednik vlade Republike Slovenije Miro Cerar, ki je ob nizanju uspehov vlade in načrtov za prihodnje izpostavil tudi gradnjo drugega železniškega tira med Koprom in Divačo. Gost okrogle mize z letošnjimi nagrajenci pa je bil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.