V Luki Koper smo 14. novembra 2023 sprejeli veleposlanika Poljske, nje. eksc. Krzysztofa Olendzkija, ki so ga spremljali predstavnika poljske luke Gdansk in predstavnica Centra za vzhodne študije. Namen obiska je bil delovne narave, z željo poiskati stične točke in možnosti za sodelovanje v prihodnjih letih.

V imenu družbe je goste sprejel vodja Področja trženja Borut Šemrl ter jim predstavil delovanje pristanišča, aktualne poslovne rezultate in načrtovane naložbe, ki jih bomo v pristanišču izpeljali v prihodnjih letih. Svoje aktivnosti in izzive, s katerimi se srečujejo v zadnjem obdobju, so predstavili tudi predstavniki luke Gdansk ter delili svoje poglede in izkušnje, ki jih prinašajo trenutna gospodarska gibanja v logistični panogi. Uradnemu delu je sledil ogled pristanišča, s poudarkom na kontejnerskem in avtomobilskem terminalu, ki sta pri gostih pustila velik vtis.

Veleposlanik Poljske, nje. eksc. Krzysztof Olendzki z vodjem področja trženja Luka Koper, Borutom Šemrlom.
Veleposlanik Poljske, nje. eksc. Krzysztof Olendzki z vodjem področja trženja Luke Koper, Borutom Šemrlom.

Delegacija je obisk Kopra izkoristila tudi za strokovno srečanje v Pretorski palači, ki so se ga udeležili še predstavniki Ministrstva za zunanje zadeve, Centra za vzhodne študije, Univerze na Primorskem, Mestne občine Koper in Luke Koper. Osrednja tema pogovorov je bila povezovanje deležnikov in poslovne priložnosti, ki jih prinaša pobuda treh morij.