Letos se je sejem prenovil in se kaže v novi preobleki, saj se bo prvič odvijal v pristanišču Port Everglades v Fort Lauderdaleu, mestu, ki se nahaja na severovzhodu Floride, nekaj kilometrov od Miamija, pod imenom Seatrade Cruise Global.

Sejma se udeležujejo tako rekoč vsi, ki v navtičnem turizmu in z njim povezanimi dejavnostmi nekaj pomenijo: ladjarji, pristanišča, ladjedelnice, organizatorji potovanj, predstavniki lokalnih in državnih turističnih združenj in številni drugi.

Letošnjega sejma se zato že enajstič zapored udeležujejo predstavniki Mestne občine Koper, Slovenske turistične organizacije, turistične agencije Atlas Express in Luke Koper. Prvič je priložnost za predstavitev na sejmu izkoristila tudi Občina Piran, kjer letos pričakujejo 25 prihodov potniških ladij. Promocijo in predstavitev s stojnico na sejmu Seatrade Cruise Global so podprle tudi družbe Avrigo, Postojnska jama in Centralog.

Sejem je priložnost za sklepanje novih poslovnih vezi in za povečanje števila obiskov v Kopru. Letos bomo privezali predvidoma 65 ladij in sprejeli več kot 70.000 obiskovalcev. Letošnjo sezono potniških ladij smo začeli 7. marca s prihodom ladje Berlin in jo bomo zaključili natanko devet mesecev kasneje.