V soboto, 30. maja je Luka Koper že deveto leto zapored na široko odprla svoja vrata. Pristanišče si je ta dan bodisi z avtobusom, kolesom ali turistično ladjo ogledalo kar 2.800  obiskovalcev iz Obale in preostale Slovenije. Nekateri so  se odločili za tudi za ogled potniških lepotic Celebrity Constellation in Thomson Celebration, številni pa v živo spoznali vse skrivnosti prekladanja kontejnerjev.

Na info točki na Ukmarjevem trgu so obiskovalci lahko izvedeli več o naših okoljskih prizadevanjih, spoznali vozila in opremo profesionalnih gasilcev Luke Koper ter si ogledali razstavo lesenih skulptur, ki jih izdeluje luški delavec Josip Krajačič. Za zabavo otrok je poskrbelo društvo FulKul, člani društva Morigenos pa so pripravili zanimivo razstavo o delfinih v slovenskem morju. Vsi, ki ste nas ta dan obiskali pa ste lahko občudovali pokal Slovenije, ki so ga to sezono osvojili nogometaši FC Luka Koper.

Pristaniški dan je potekal skupaj s prireditvijo Koper na dlani. Vzdolž Pristaniške ulice so  obiskovalci na stojnicah s kulinaričnimi dobrotami, razstavnimi eksponati in predstavitvami spoznali posebnostmi krajevnih skupnosti in turističnih društev Kopra. Sobotne prireditve je zaključila vokalna skupina  Perpetuum Jazzile z večernim koncertom na Titovem trgu. 

Hvala vsem, ki ste bili z nami.