Tradicionalni dogodek je v zadnjih letih prerasel sprva zastavljene okvire in postal ne samo prostor druženja, ampak tudi priložnost za poslovno mreženje in krepitev partnerskih vezi. Za pretekle uspehe Luke Koper so zelo zaslužni prav poslovni partnerji in stranke, ki predstavljajo ključen člen logistične verige.

Luka Koper v Avstriji več kot 50 let

Avstrijski trg je za Luko Koper in Slovenijo najpomembnejši. Predstavništvo na Dunaju smo odprli že davnega leta 1968, kar pomeni, da smo v Avstriji prisotni že več kot 50 let. »V vseh teh letih smo skupaj premagovali izzive, dosegali cilje, rasli, se razvijali in uresničevali poslovne načrte. Stkali smo pristne in močne vezi, ki se odražajo tudi v skupnih dosežkih. V lanskem letu smo v Luki Koper pretovorili več kot 23 milijonov ton različnega blaga, od tega je bilo več kot 30-odstotkov blaga namenjenega za avstrijski trg,« je ob sprejemu poslovnih partnerjev na Dunaju povedala predsednica uprave Luke Koper Nevenka Kržan.

Ker se v družbi zavedamo, da lahko našim partnerjem ponudimo še več, izvajamo številne aktivnosti in projekte, v sklopu katerih bomo povečali zmogljivosti in skladiščne kapacitete naših terminalov, še zlasti kontejnerskega terminala, ki je tudi sicer strateškega pomena za koprsko pristanišče.

Po nekajletnem premoru ponovno tudi v Pragi

Dan za sprejemom na Dunaju je večina sodelavcev in predstavnikov luške skupnosti nadaljevala pot na Češko, kjer smo organizirali še sprejem za tamkajšnjo logistično skupnost. Dogodka v Mestni hiši v Pragi se je udeležilo več kot 140 gostov. »Češka je izjemno pomemben zaledni trg Luke Koper, predvsem na kontejnerskem in avtomobilskem segmentu. Od zadnjega uradnega sprejema je minilo nekaj let, a v tem obdobju smo močno investirali v posodabljanje in razvoj pristaniške infrastrukture. Vse s ciljem, da zadostimo potrebam rasti trga,« je na dogodku izpostavila predsednica uprave Kržanova.

Dogodek je bil tudi odlična priložnost za nagovor novega predstavnika Luke Koper za češki in slovaški trg, Igorja Pamiča: »Vesel sem, da sem del skupne, razširjene družine in da ste me tako toplo sprejeli. Želim si, da Luka Koper tudi v prihodnje tvorno sodeluje s poslovnimi partnerji na Češkem. Sam bom vložil ves napor za nadaljnjo krepitev medsebojnih vezi in podporo vsem strankam.« Sprejema se je udeležila tudi veleposlanica Republike Slovenije v Češki republiki, Nj. eksc. mag. Tanja Strniša.

Luka Koper bo sredi novembra organizirala še dva sprejema, in sicer v Bratislavi in Budimpešti.