Nadzorni svet Luke Koper, d.d. je na svoji 32. seji 15. junija 2009 za predsednika uprave družbe imenoval dr. Gregorja Veselka, ki je to funkcijo pričel opravljati 16. junija 2009. Nadzorni svet je pred tem razrešil Roberta Časarja in Alda Babiča. Uprava družbe Luka Koper, d.d. sedaj deluje v sestavi: dr. Gregor Veselko, predsednik, mag. Marjan Babič, član in mag. Boris Marzi, član.    

Gregor Veselko se je rodil 29. novembra 1974 v Abidjanu. Leta 1999 je diplomiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, dve leti zatem pa je na isti fakulteti zaključil še specialistični študij iz managementa. Leta 2001 je na Inštitutu za transport in pomorski management (ITMMA) v Antwerpnu pridobil naziv magistra za transport in pomorski management, dve leti kasneje pa na Ekonomski fakulteti v Ljubljani še naziv magister znanosti. Naziv doktor znanosti mu je leta 2006 podelila Fakulteta za pomorstvo in promet v Portorožu in sicer za področje transportne logistike in strateškega upravljanja oskrbovalnih verig. 
Oktobra 1999 se je kot samostojni strokovni sodelavec zaposlil v družbi Intereuropa, d.d. Kariero v tem podjetju je nadaljeval na delovnih mestih manager za pomorski promet, regionalni manager, strokovnjak-specialist, marca 2006 pa je bil imenovan za izvršnega direktorja uprave.