V soboto, 2. 6., smo k naši obali prvič privezali lepotico ladjarja Royal Caribbean Cruise Line International iz flote Celebrity CruisesCelebrity Silhouette je dolga 317 metrov in je najdaljša potniška ladja, kar smo jo zaenkrat gostili v Kopru. Pluje od poletja 2011, k nam pa je pripeljala 2.875 potnikov in 1.225 članov posadke. V Koper bo letos prišla še 6-krat, potrjeni pa so že prihodi za naslednjo sezono.
V koprsko pristanišče bo 2. novembra priplula tudi njena sestrska ladja, Celebrity Reflection, ki jo bodo splovili 2. novembra, sicer pa bo letos našo Obalo dvakrat obiskala tudi Serenade of the Seas.


Celebrity Silhouette je prva ladja iz flote Celebrity Cruises, ki je obiskala Koper in odplula naprej proti Splitu in Dubrovniku.

Royal Caribbean Crusie Line International je s Koprom zadovoljen in ga kot destinacijo uporablja že od 2008, ko je k nam prvič poslal dve svoji ladji najvišje kategorije (Azamara). Lani smo kar 20-krat na našem potniškem terminalu privezali velikanko Voyager of the Seas.