Po vrnitvi iz Sočija, kjer se je naužil olimpijskega pozitivnega navdušenja in elana, se je predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič s člani uprave in vodjo investicij, že zjutraj odpravil na teren in si ogledal vsa trenutna delovišča: potek poglabljanja v bazenu ob kontejnerskem terminalu, izgradnjo novih skladiščnih površin na čelu prvega pomola, Evropski energetski terminal, delo na kasetah. Ogled je zaključil z obiskom posadke bagra Martina Krpana, ki se pripravlja na poglabljanje vplovnega kanala v bazen I. Po končanem pregledu delovišč je z zadovoljstvom ugotovil, da dela potekajo v skladu s terminskim planom.

V letu 2014 nas, skladno s potrjenim poslovnim načrtom čakajo številni projekti, ki so na realizacijo čakali že vrsto let, kar zahteva maksimalno angažiranost celotnega kolektiva Luka Koper. Zavedamo se, da naša konkurenca ne počiva in da tako kot v športu, tudi v gospodarstvu zmagujejo le najvztrajnejši in najboljši.

 

1. Skupaj s članoma uprave Andražem Novakom in Matjažem Staretom ter vodjo službe investicij Robertom Rožacem si je predsednik uprave ogledal potek poglabljanja v prvem bazenu. Prva faza poglobitve na -13 m bo predvidoma kočana že jutri, 21.2.2014. Pripodbitev vmesnega soglasja za vplutje ladij z ugrezom med 12 in 13 m bi se lahko zgodilo že z mesecem marcem.

 

 

2. Med ogledom gradnje dodatnih skladiščni površin, ki bodo omogočile prostor  za dodatnih dodatnih 672 TEU. Investicija je ocenjena na 8,39 milijona evrov.

 

3. Delo na zalednih kasetah, kjer bomo odlagali material s prvega bazena poteka po načrtih.

 

4. Uprava si je ogledala tudi delo na Evropskem energetskem terminalu.

 

5. Predsednik uprave je ogled delovišč zaključil z obiskom posadke sesalnega bagra Martina Krpana.