Da bi svojo dejavnost in skrb za družbo ter okolje predstavili tudi našim najmlajšim, smo z organizatorji 24. Slovenskega knjižnega sejma razpisali natečaj Pristanišče. Odzvalo se je kar 7 osnovnih šol iz cele Slovenije, učenci pa so izdelovali risbe, plakate in makete.

Izbrali smo zmagovalce kreativnega izziva, ki jih bomo nagradili z izletom v naše pristanišče in jim v živo pokazali pestro dogajanje v Luki Koper.

To so 3.B in 3.D razred Osnovne šole Vič iz Ljubljane pod vodstvom Saše Tič in mentoric Marjete Belaj in Maje Rožanec.
Ker so bili tudi ostali prispeli izdelki zelo domiselni in dobri, smo se odločili podeliti še posebno spremljevalno nagrado v obliki uporabnega paketa Luke Koper, d.d. Za maketo pristanišča in ladij so spremljevalno nagrado prejeli učenci Osnovne šole Cvetka Golarja iz Škofje Loke: Žiga Krajnik, David Kovačič, Tilen Kukovec, Peter Zakotnik, Klemen Likar, Klemen Koplan in David Triler (8. razred), pod strokovnim vodstvom mentorice Sabine Kaplan.
Vsem nagrajencem iskreno čestitamo za osvojene nagrade!

Nagrajene izdelke in večino prispelih risbic bomo v prihodnjem mesecu razstavili v prostorih upravne stavbe, kjer bodo na ogled našim zaposlenim in obiskovalcem.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za njihove prispevke in sodelovanje,
hkrati pa jih prijazno vabimo v Koper, saj so vrata našega pristanišča skupinam po predhodni najavi odprta za voden ogled.