V torek, 29. maja 2012, je v Bruslju potekala zaključna predstavitev rezultatov projekta MOS4MOS (programa TEN-T) v Evropskem parlamentu. Na dogodek so bili vabljeni tudi slovenski evroposlanci. Udeležila sta se ga dr. Romana Jordan in Ivo Vajgl.

MOS4MOS je 14 mesečni projekt, 50% sofinanciran s strani programa TEN-T, izbran na razpisu za pomorske avtoceste. V projektu sodeluje 28 partnerjev, tako javnih kot zasebnih institucij,  iz 4 sredozemskih držav – Španije, Italije, Slovenije in Grčije. Iz Slovenije sta v projektu sodelovali Luka Koper in Intereuropa. Partnerstvo si je zadalo za cilj promocijo uporabe pomorskih avtocest, vzdolž logističnih verig, z razvojem inovativnih IKT rešitev.

Rezultati projekta bodo v prihodnje še nadalje močno spodbudili razvoj informacijskih in komunikacijskih tehnologij v koprskem pristanišču, saj so bile aktivnosti Luke Koper kot partnerja v projektu usmerjene k povečevanju učinkovitosti transportne poti preko edinega slovenskega pristanišča, tako z izboljšavami pri  komunikaciji agentov ob prihodu ladje v pristanišče, kar je bilo možno v sodelovanju z Upravo za pomorstvo RS, kot komunikaciji s Carinsko upravo RS, pa tudi komunikaciji z železniškimi prevozniki kot tudi z ostalimi člani koprske pristaniške skupnosti.

Na portalu youtube je tako na voljo predstavitveni video (iskalni kriterij – MOS4MOS Port of Koper), ki vsebuje opise težav komunikacije med operaterji  koprskega pristanišča, pa tudi mnenja in komentarje o rezultatih projekta.