Luka Koper – tisočtristoprvo pristanišče ladjarja COSCO

Koncem julija bo pričela obratovati nova redna ladijska linija za kontejnerski promet med pristaniščem v Neaplju in koprsko luko. Linijo vzpostavlja kitajska ladjarska družba COSCO.

COSCO (China Ocean Shipping Company) je največja multinacionalna ladjarska in logistična korporacija na Kitajskem in med 10 največjimi na svetu. Ima blizu 600 trgovskih ladij s skupno nosilnostjo 30 milijonov DWT. Od tega je 140 kontejnerskih ladij s skupno nosilnostjo 320.000 TEU.

Enkrat tedensko bo v Koper iz Neaplja priplula »feeder« ladja HUA I LAI HE z nosilnostjo 400 TEU. Krožna vožnja se bo nadaljevala v Benetke, Ankono in nato ponovno v Neapelj, kjer ima COSCO oziroma njegova družba COSCON (skupaj z Genovsko družbo M.S.C.) lastni kontejnerski terminal z zmogljivostjo 500.000 TEU.

Koprsko pristanišče bo tako dobilo nove povezave z najbolj dinamičnimi ekonomskimi področji od Daljnega vzhoda (Singapur – s povezavo do Avstralije, Hong Kong, Shekou, Shanghai – s povezavo do Japonske) do Ameriške zahodne obale. Neapeljski COSCON terminal pokriva tudi Sredozemlje, zlasti Izrael, redne linije pa ima tudi do Zahodne Afrike. Prek svojih baznih pristanišč, ki jih je sedaj skupno s Koprom 1301, zagotavlja COSCO na vseh destinacijah tudi servis za prevoz v notranjost dežele.

Agencijske posle za COSCOv servis bo opravljal koprski Adria Cargo, ki vam je na razpolago za dodatne informacije.

Adria Cargo Koper
Pristaniška ulica 8, 6000 Koper
Tel: 05 66-341-00
Fax: 05 66-341-49
E-mail: adriacargo.info@atnet.si