Koper, 22. april 2008.         Družba  Luka Koper, d.d. je pred desetimi leti, 14. aprila leta 1998,  sklenila prvo pokroviteljsko pogodbo, s katero je postala član slovenske olimpijske družine. Od tedaj  so slovenski športniki prinesli domov  kar nekaj olimpijskih medalj. Zelo verjetno je, da se bo slovenska  bera olimpijskih odličij letos še povečala, saj nekateri naši najboljši športnik sodijo v sam svetovni vrh.Zato smo se v Luki Koper odločili, da podaljšamo sodelovanje z OKS za nadaljnja štiri leta.

V Garni hotelu Pristan v Kopru je bil danes slovesen podpis pogodbe  z Olimpijskim komitejem Slovenije, s katero Luka Koper prevzema vlogo generalnega pokrovitelja  naših olimpijcev tudi v olimpijskem obdobju Peking 2008 do London 2012. 

»Za Luko  Koper kot podjetje, ki svoje storitve prodaja na najširšem svetovnem tržišču, sta prepoznavnost in ugled naše države izredno pomembna. Zato nas še posebno razveselijo novice o  uspehih naših športnikov. Ti vsaj posredno povečujejo tudi naše poslovne možnosti in priložnosti. Družba Luka Koper je poslovno zelo uspešno podjetje, ki mora svojo odličnost dokazovati v pogojih najostrejše mednarodne konkurence. Pri tem smo v podobnem položaju, kot naši tekmovalci na velikih  mednarodnih srečanjih. Zato jih še toliko bolje razumemo in jim z veseljem pomagamo…« je dejal Robert Časar, predsednik uprave Luke Koper. Janez Kocjančič, predsednik OKS, je ob tem izjavil, da se tisto, kar je najboljše in najplemenitejše v športu povezuje s tistim, kar je najboljše v gospodarstvu.

Na dogodku  je bil prisoten tudi najhitrejši Slovenec Matic Osovnikar. V Luki Koper smo se namreč odločili sponzorirati tega izjemnega atleta, saj v njem prepoznamo hitrost in zanesljivost, kar zaznamuje tudi naše storitve. Maticu in vsem ostalim slovenskim predstavnikom na Olimpijskih igrah avgusta v Pekingu želimo veliko sreče in uspehov.