Nogomet je najpomembnejša postranska stvar na svetu. Vsako mesto, ki kaj da nase, mora imeti svoj nogometni klub in to dovolj dober, da dostojno predstavlja svoj kraj. Koprski nogometni klub je v svoji zgodovini doživljal vrhunce in padce. V zadnjem obdobju je na športni borzi kotiral dokaj nizko, saj je bil zaradi različnih vzrokov finančno podhranjen in ni mogel napredovati. 

Družba Luka Koper se zaveda svoje odgovornosti do  lokalnega okolja, v katero je umeščena in izdatno podira vse dejavnosti, ki prispevajo h kvaliteti življenja v njem. Zato se je že lani poleti odzvala prošnji nogometnega kluba FC Koper za finančno pomoč in je z njim sklenila dogovor o  poslovnem partnerstvu.  V skladu s tem sporazumom  koprski nogometaši  pri svojih nastopih doma in v tujini z imenom Luke Koper dajejo opazen  prispevek k prepoznavnosti našega pristanišča.

Za ureditev poslovanja kluba se je uprava Luke Koper zavezala k sklenitvi dolgoročne sponzorske pogodbe, klub  pa se je na podlagi pogodbe sedaj tudi uradno preimenoval v FC Luka Koper. Poleg finančne podpore je Luka Koper za uspešnejše upravljanje klubu zagotovila  tudi kadrovsko pomoč. Po odstopu dosedanjega vodstva v prvi polovici septembra je predsedovanje klubu prevzel Aldo Babič, namestnik predsednika uprave delniške družbe Luka Koper.  Ob prevzemu funkcije je gospod Babič izjavil: »Naše poslanstvo je, da poskrbimo za otroke. Pomembno je, da ne odraščajo na ulici, ampak da se ukvarjajo s športom…«. V novem vodstvu kluba sta tudi Robert Časar, predsednik uprave, ter Boris Marzi, član uprave delniške družbe Luka Koper. V nadzornem odboru kluba pa sta iz Luke Koper  še Marjan Babič, član uprave,  ter Bojan Babič, vodje projekta potniški terminal. Tako je delniška družba Luka Koper prevzela pomemben delež odgovornosti za bodočnost nogometa v Kopru. Nova uprava kluba namerava zagotoviti uvrstitev kluba na evropsko raven ter s sodelovanjem Mestne občine Koper zgraditi nov stadion.

FC Luka Koper pa je tako postal že četrti klub, ki nosi ime našega pristanišča. Že prej so ime prevzele koprske odbojkarice, prav tako balinarji in košarkarji.