V egiptovski Aleksandriji je od 5. do 7. maja potekal drugi mednarodni forum Fresh Produce Mediterranean Networking, ki ga je organiziral Green Med Journal.

Na njem je Luka Koper (Terminal za sadje) prejela prestižno nagrado za najboljšega izvajalca storitev v Mediteranu za leto 2008.

»Koprsko pristanišče je v tej sezoni postalo pomemben distribucijski center za odpremo sadja in zelenjave iz Egipta in Izraela večinoma direktno do kupcev po vsej Evropski uniji. Z nenehnimi inovacijami in izboljšavami Luka Koper zagotavlja visoko kvalitetne storitve in hkrati zmanjšuje stroške v logistični verigi,« še pišejo tuji mediji.

Nagrado je prevzel vodja Profitnega centra Generalni tovoriBranko Vodopija, ki je poudaril, da priznanje potrjuje dolgoletne usmeritve podjetja k zagotavljanju kvalitetnih storitev pretovora in distribucije, hkrati pa je nagrada spodbuda za nove izboljšave.

Leta 2008 je Luka Koper pretovorila več kot 90.000 ton banan, v letošnjem letu pa samo v prvih štirih mesecih že 40.000 ton. Terminal za sadje beleži tudi rast števila kontejnerjev iz Izraela. V primerjavi s prejšnjo sezono je bilo na tem terminalu pretovorjenih za 180% več sadja in zelenjave kot sezono prej (oz. 6.500 40′ kontejnerjev).