Slovenski minister za promet dr. Patrick Vlačič je 12. decembra skupaj s sodelavci obiskal Luko Koper. Seznanil se je z načrti in razvojnimi projekti Luke Koper ter obenem dodal, da z upravo družbe deli poglede glede prihodnosti pristanišča. Ob tem je Robert Časar, predsednik uprave Luke Koper, d.d., dejal, da so poslovni projekti povsem v skladu s koalicijsko pogodbo nove vlade, zato od slednje pričakuje pomoč in podporo.    
 
»Luka Koper je osrednji člen projekta Slovenije kot logistične platforme za države srednje in vzhodne Evrope« je poudaril minister ter ob tem dodal, da mora država podjetjem pri razvoju pomagati, ne pa jih pri tem ovirati. Najbolj problematičen je nerazumno dolg rok priprave državnega prostorskega načrta za razvoj koprskega pristanišča. Zagotovil je tudi, da bo naredil vse kar je v njegovi moči, da bi prišlo čim prej do gradnje novega železniškega tira med Koprom in Divačo.
 
Državni sekretar na ministrstvu za promet dr. Igor Jakomin je komentiral dosežke Luke Koper v zadnjih letih kot dobre, kar dokazuje vsakoletna nekaj odstotna rast tako pretovora, kot dohodkov. Zadovoljen je bil tudi z načrtom uprave za čas napovedane gospodarske recesije.