Danes je Luko Koper obiskal iranski veleposlanik v Sloveniji nj. eksc. Mohammad Rahim Aghaeipour, ki ga je sprejel predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič. Sestala sta se na temo možnosti in priložnosti, ki jih ponuja iranski trg. Eden od razlogov za sedanji razmeroma nizek promet je tudi embargo, ki ga je Evropska unija uvedla za Iran. V januarju pa so to omejitev poskusno odpravili za prihodnjih 6 mesecev. Iz današnjega srečanja izhaja, da predstavlja Iran in širše območje okoliških držav, tako za Luko Koper, kot druga slovenska podjetja, izjemen potencial in odlično gospodarsko priložnost. Koprsko pristanišče pa bi lahko v prihodnje postalo vstopna in izstopna točka iranske trgovine.
Veleposlanik se je nato odpravil na Mestno občino Koper, kjer so se pogovarjali o pobratenju enega izmed iranskih pristaniških mest s Koprom. V aprilu pa naj bi organizirali tudi povraten obisk v Iran, kjer bi se srečali s tamkajšnjimi predstavniki pristanišč in logističnih podjetij.


Predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič in Alen Kramberger iz Službe trženja sta veleposlaniku predstavila prednosti koprskega pristanišča


Predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič in veleposlanik Mohammad Rahim Aghaeipour