Na območju skladišč generalnih tovorov na drugem pomolu že več tednov brnijo gradbeni stroji. Tam namreč nastaja novo zaprto skladišče 50G, ki bo namenjeno skladiščenju kosovnega materiala – valjano pločevino v kolutih. Z novim skladiščem bomo bolj prilagodljivi, produktivni in konkurenčni. 

Na površini približno 2.800 kvadratnih metrov, med skladišči 50F in 51A, nastaja novo zaprto večnamensko skladišče. Prostor, v katerem ne bo vmesnih stebrov, bo omogočal neovirano manipulacijo. Strešna konstrukcija skladišča, ki bo po izgradnji segal več kot sedem metrov visoko, bo iz paličnih nosilcev, položenih na jeklene stebre. Imelo bo dvokapno streho, osnovno kritino bo predstavljala profilirana pločevina.

V zaprtem skladišču, nosilnosti 70 KN/m2 so predvidene notranja in zunanja razsvetljava ter vodovodna napeljava. Hkrati bodo na severnem in južnem delu skladišča (do ceste) uredili tudi odvodnjavanje. Delavci podjetja Kolektor CPG, ki trenutno gradijo temelje skladišča in utrjujejo tla, bodo dela zaključili predvidoma v drugi polovici letošnjega leta. Gre za investicijo, vredno nekaj več kot milijon evrov. Trenutno je v pristanišču sicer 400.000 kvadratnih metrov zaprtih skladišč.