Celebrity Reflection je trenutno najnovejša prestižna potniška ladja v svetovnem merilu, v Kopru pa je danes (3.11.) prvič. Ladja spada v floto ameriškega ladjarja Celebrity Cruises iz skupine Royal Caribbean International (RCI), ki se s 25% tržnim deležem v industriji križarjenj uvršča na drugo mesto med svetovnimi ponudniki. Ladja lahko sprejme 3.046 potnikov, dolga je 319 m, široka 37 m, njen ugrez znaša 8,2 m, največja hitrost plovbe je 24 vozlov. Gre za eno od petih sestrskih ladij razreda Solstice, ki so bile večkrat razglašene za najbolj inovativne, gostom pa nudijo največ udobja med vsemi potniškimi ladjami nove dobe.


Velikanka na potniškem terminalu Luke Koper (foto: Vojko Rotar).

Celebrity Reflection je otvoritveno križarjenje pričela 12. oktobra 2012 v Amsterdamu, Koper pa je vključen v njeno drugo križarjenje. K nam so pripluli na enodnevni postanek, pozno popoldan pa se bodo napotili do sosednjih Benetk. Pozimi se ladja preseli na Karibe, v sezoni 2013 pa se spet vrne v Sredozemlje.
V koprskem pristanišču smo letos sicer že šestkrat gostili njeno sestrsko ladjo Celebrity Silhouette, ki nas je zadnjič v tej sezoni obiskala 22. oktobra.

Bojan Brank, predsednik uprave Luke Koper je kapitanu Nicholasu Pagonisu zaželel srečno plovbo in da bi se Celebrity Reflection še velikokrat vrnila v Koper.