S  1. aprilom bo Luka Koper, d.d. dobila novo predstavništvo na Daljnem vzhodu. Stik z Luko Koper bo poslovnim partnerjem in potencialnim interesentom odslej nudilo mednarodno podjetje Infinity Logistics and Transport s sedežem v pristaniškem mestu Klang v Maleziji.
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2003 z namenom logistične podpore in transporta med Malezijo, Singapurjem in Tajsko. Danes ima skupina Infinitiy Logistics zaposlenih več kot 230 strokovnjakov, sestavlja jo 6 samostojnih in 7 hčerinskih podjetij lociranih v Maleziji, Singapurju in na Tajskem. Svoja predstavništva imajo še v Avstraliji, Združenih arabskih emiratih, Indiji in Mjanmaru, Severni Koreji, na Sri Lanki, Kitajskem, Japonskem in Filipinih. Razvejana mreža poslovnih enot zagotavlja dobro pokritost trga, njihove izkušnje in članstvo v različnih združenjih pa prisotnost pri potencialnih strankah.
Družba sicer ponuja celostne logistične storitve v cestnem, železniškem, pomorskem in zračnem prometu. So lastniki večnamenskega terminala Freight Village v Port Klangu, imajo pa tudi 1.800 svojih kontejnerjev, 30 vozil za vleko, 150 prikolic in tovornjake prikoličarje. Infinity Logistics and Transport je tudi zastopnik podjetja PD Ports, ki upravlja pristanišče Teeport v Veliki Britaniji.