Štiričlansko ekipo je vodil predsednik pristaniške uprave admiral Medhat Attia. Z luko Aleksandrija že vrsto let dobro sodelujemo in s člani tamkajšnje pristaniške skupnosti krepimo stike, izboljšujejo pa se tudi redne tedenske kontejnerske povezave. Sporazum o sodelovanju smo s pristaniščem podpisali že leta 2001, lani pa smo ga še nadgradili.

Delegacija se je še posebej želela seznaniti z našimi dosežki na področju varovanja okolja in kako smo tudi v širšem mednarodnem prostoru postali prepoznavni kot zelena luka. Podrobneje so si ogledali delovanje več terminalov in bili navdušeni nad dobro organiziranostjo dela. Izrazili so zadovoljstvo z zglednim sodelovanjem celotne koprske pristaniške skupnosti, ki je po njihovem mnenju ključna za dobro organiziranost celotne transportne verige skozi slovensko luko.

Pri sprejemu delegacije je bila poleg predstavnikov Luke Koper vključena tudi koprska pristaniška skupnost (predstavniki špediterjev, agentov in FURS-a). Razprava je tekla o možnostih širitve sodelovanja in izboljšanja procesov za hitrejši pretok blaga, kot tudi o možnostih krepitve blagovnih tokov ne le Luke Koper za uvoz in izvoz iz Egipta, temveč tudi pristanišča Aleksandrija za uvoz blaga iz naših zalednih tržišč na širše območje severne Afrike.