V Ljubljani danes poteka gospodarski forum: Izzivi in priložnosti za gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Japonsko. V okviru srečanja pa je že dan pred dogodkom delegacija predstavnikov iz 16 japonskih gospodarskih družb, JETRO, SPIRIT in MGRT na čelu z japonskim veleposlanikom v Sloveniji Masaharu Yoshida, obiskala Luko Koper.
Gostom so kolegi iz TIC MOK pedstavili Koper, sledila je predstavitev možnosti in storitev, ki jih ponujata slovenska logistika in Luka Koper, za konec pa so si pristanišče še ogledali.

Nekateri gostje so bili v Kopru prvič, nekateri pa želijo razširiti že obstoječe sodelovanje z nami, zato so jih zanimale tudi podrobnosti naših storitev in kapacitete, predvsem pa kako bomo povečali zmogljivosti na kontejnerskem terminalu, kdaj bo zgrajen 2. tir, kako zanesljive so naše storitve in delo, kako je s podpornimi storitvami ter delom nadzornih služb.

Zagotovo bo zaupanje japonskih strank v Koper še večje, ko bo  11. 10. v Kopru uradno odprl pisarno japonski logist Yusen Logistics, ki se je kot prvi odločil za svoje predstavništvo v Kopru.

Foto: Japonsko veleposlaništvo v Ljubljani