Konec avgusta smo se v okviru obiska slovenskega zunanjega ministrstva Anžeta Logarja na Danskem sestali s predstavniki pomembnega poslovnega partnerja Luke Koper, danskega logističnega in pomorskega giganta A.P. Møller-Mӕrsk. Predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel se je na sedežu družbe v Kopenhagnu sestal s Karstnom Kildahlom, višjim podpredsednikom in direktorjem za evropski trg ter Andersom Würtznom, podpredsednikom in odgovornim za javne zadeve. Predstavil jima je razvojne načrte koprskega pristanišča, predvsem na področju kontejnerskega prometa. Seznanil ju je s potekom del podaljševanja prvega pomola, kjer, po izgradnji operativne obale trenutno poteka gradnja zalednih skladiščnih površin za kontejnerje. Dela bodo zaključena prihodnje leto, ko bomo prevzeli tudi dva dodatna super postpanamax dvigala. Po letu 2022 načrtujemo tudi podaljšanje pomola na severnem delu, kjer bomo prav tako prostor namenili kontejnerjem.

S kontejnerskim ladjarjem Maersk Line sodelujemo že od leta 1996, ko smo sprejeli prve njihove kontejnerske ladje, v naslednjih dvajsetih letih pa je ladjar vztrajno povečeval količine in je danes največji partner po številu pretovorjenih kontejnerjev.

Z leve: Anders Würtzen, podpredsednik A.P. Møller-Mӕrsk, Karsten Kihdal, višji podpredsednik in direktor za evropski trg, zunanji minister RS dr. Anže Logar in Dimitrij Zadel, predsednik uprave Luke Koper.