Policijska uprava Koper je danes javnosti predstavila prve uradne podatke o poteku kriminalistične preiskave v Luki Koper. V nadaljevanju objavljamo odziv predsednika uprave Gregorja Veselka na trenutno vložene kazenske ovadbe. 
 
V Luki Koper d.d. ne moremo komentirati kazenskih ovadb na račun nekaterih nekdanjih in sedanjih vodilnih v družbi, dokler kazenski oz. morebitni sodni postopek ne bo zaključen.
 
Kljub temu bi rad izrazil zadovoljstvo, da se postopki premikajo naprej, saj je vsem vpletenim, predvsem pa družbi v interesu, da več mesečne špekulacije in namigovanja potrdijo ali zavržejo konkretni dokazi. Po drugi strani so te kazenske ovadbe skrb zbujajoče, saj dokazujejo, da je bilo poslovanje družbe v preteklosti netransparentno in da so bile spremembe več kot nujne. Hkrati želim poudariti, da se vse kazenske ovadbe nanašajo izključno na delovanje uprave v prejšnji sestavi, saj je iz poročil z novinarske konference koprske policijske uprave težko razbrati, za katero obdobje gre.
 
Naj na tem mestu še spomnim, da se hkrati s policijsko preiskavo odvija tudi posebna revizija in izsledki obeh bodo podlaga za morebitne nadaljnje aktivnosti zoper posameznike, ki so družbi prizadejali škodo.
 
Gregor Veselko
Predsednik uprave