Luka Koper že četrto leto zapored pripravlja Dan odprtih vrat in tako ponuja možnost vsem obiskovalcem, da  pristanišče, opremo in nasploh utrip pristanišča spoznajo od znotraj. Tradicionalni dogodek Luke Koper bo letos 

v nedeljo, 26. septembra 2010, od 10. do 17. ure.
 
Zbirno mesto bo tudi tokrat na potniškem terminalu v Kopru. Tam se bodo pričenjali brezplačni avtobusni vodeni ogledi pristanišča, že drugo leto zapored pa si bodo pristanišče lahko ogledali tudi kolesarji. Kolesarske skupine so zaradi varnosti številčno omejene, prijavite pa se lahko na www.zivetispristaniscem.
 
V dogovoru z ladjarjem bomo obiskovalcem ponudili tudi ogled ene od potniških ladij, ki bosta ta dan privezani na potniškem terminalu. Zanimanje za ogled plavajočega hotela je veliko, zaradi hitrega polnjenja skupin pa svetujemo čimprejšnjo prijavo na www.zivetispristaniscem.si.
 
Otroci bodo na potniškem terminalu likovno ustvarjali, letošnja novost pa je postanek v pristanišču, kjer bo svoje delo in opremo predstavila Carinska uprava, pokazali pa bomo tudi posebna plovila naše eko flote.
 
Dogodek se bo skupaj s festivalom sladic Sladka Istra zaključil z večernim koncertom Tinkare Kovač v koprski Taverni.