Predsednik uprave Luke Koper Robert Časar in rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Rado Bohinc sta danes podpisala Sporazum o sodelovanju, s čimer smo se zavezali k nadaljnji podpori in sponzorstvu mlade univerze. Luka Koper je bila namreč že v začetku eden glavnih pobudnikov za nastanek tretje slovenske univerze.

Ker se tehnologija in procesi v pristaniški in logistični dejavnosti nenehno razvijajo, sta konkurenčnost in z njo uspešnost našega pristanišča tesno povezana s strokovnim znanjem naših zaposlenih. Stalna nadgradnja znanja in pridobivanje novih profilov strokovnjakov ponujata drugačne rešitve, kar pomembno prispeva k uspešnemu uresničevanju naših razvojnih načrtov.

Prepričani smo, da je prav zato sodelovanje Luke Koper in Univerze na Primorskem pri vzpostavljanju novih študijskih programov pravi odgovor na trenutne izzive v naši panogi.

Aktualnost njihovih programov se kaže tudi v načrtovanem študijskem programu »Upravljanje trajnostnega razvoja«. Trajnostni razvoj je ena temeljnih strateških usmeritev Luke Koper, d.d., družbena odgovornost do okolja pa eno glavnih načel naše poslovne politike. Naše pristanišče se prav tem obdobju sooča s problematiko omejenosti prostora in drugih naravnih resursov, zato bomo s pomočjo strokovnjakov, ki se bodo profilirali v omenjenem študijskem programu, naši usmeritvi in načelom lahko še bolj celovito sledili.