Glede na veliko povpraševanje medijev po komentarju na anonimno kazensko ovadbo zoper predsednika uprave Luke Koper, d.d. Roberta Časarja in g. Roberta Graja, o čemer podrobneje pišejo v današnji izdaji časopisa Dnevnik, smo se odločili za kratko izjavo za javnost.

V prvi vrsti želimo izpostaviti, da obtožb ne moremo komentirati, ker z njimi nismo bili uradno seznanjeni in celotne vsebine ne poznamo. Za obstoj domnevne ovadbe smo namreč izvedeli iz medijev.

Zaradi poslovne škode, ki bi jo lahko utrpeli zaradi okrnjenega ugleda družbe, pa moramo pojasniti, da so navedbe in podatki v omenjenem članku iztrgane iz konteksta. V članku sta namreč omenjeni le dve pogodbi, ki smo ju podpisali s podjetjem Inženiring Graj, pa še ti sta povzeti zgolj parcialno. Kot dokaz lahko izdamo podatek, da je vseh parcel, ki so zajete v pogodbah, več kot 500 in ne le 150, kot je navedeno v članku.
Tudi vsi do zdaj izdani računi podjetja Inženiring Graj so bili plačani v skladu s stroškovnikom, ki je sestavni del prej omenjenih pogodb.

Ne moremo pa se znebiti občutka, da je bila anonimna ovadba vložena bodisi zaradi nepoznavanja vseh dejstev, bodisi z namenom škodovanja ugledu družbe.

Poudariti želimo, da je projekt izgradnje logističnega centra »Panonija« v občini Beltinci zelo kompleksen projekt, ki je ne le za našo družbo, ampak tudi za lokalno skupnost in državo strateškega pomena. Spomnimo naj, da so pismo o nameri v lanskem letu podpisali dva Prekmurska župana in trije ministri in tudi sedanji minister za promet je, kot dokazujejo njegove izjave v javnosti, projektu naklonjen.

Sebastjan Šik,
vodja službe za odnose z javnostmi