V soboto, 17. septembra 2011, prirejamo tradicionalni dan odprtih vrat Luke Koper, ki smo ga letos še dodatno obogatili in preimenovali v Pristaniški dan, po vzoru drugih evropskih pristanišč, kjer je pristaniška in logistična dejavnost pomemben element družbenega in gospodarskega razvoja. 
 
Vodeni ogledi bo z avtobusi, turistično ladjo in kolesi. Avtobusi bodo vozili v pristanišče neprekinjeno od 10. do 17. ure.  Letos prvič, si bodo obiskovalci pristanišče lahko ogledali tudi z morske strani, in sicer od 10. do 15. ure.  V pristanišče bomo zapeljali tudi tri skupine kolesarjev in sicer ob 11., 13. in 15. uri. Ker bo v pristanišču delovni proces normalno potekal, smo zaradi varnosti kolesarjev skupine številčno omejili. Prijava za kolesarje je obvezna in sicer na spletni strani www.zivetispristaniscem.si
 

Na potniškem terminalu v Kopru, kjer bo zbirno mesto, si bodo obiskovalci lahko ogledali nekaj zanimivih predstavitev. Za prijazen sprejem in pokušino oljčnega olja, pridelanega iz oljk, ki rastejo v pristanišču, bodo poskrbele članice Kulturnega društva Golidarice iz Čenturja. Svoje delo v pristanišču, primere ponaredkov in tehnično opremo bo predstavil Carinski urad Koper. Otroci pa bodo risali svoje vtise iz pristanišča in se seznanili z vodnimi eksperimenti pod vodstvom Centra eksperimentov Koper. Zanimiva bodo tudi srečanja z varovanci (sponzoriranci) Luke Koper, ki skupaj z nami ustvarjajo pestro in kvalitetno življenje na Obali.