Predstavnike ministrstva za transport, oblasti savdskih pristanišč, investitorjev, ministrstva za zunanje zadeve, savdskega veleposlaništva na Dunaju in drugih sta sprejela Dimitrij Zadel, predsednik Luke Koper z ožjo ekipo, v uvodnem pozdravu pa tudi župan Kopra Aleš Bržan. Vodja savdske delegacije je bil Muneer M. Bin Saad, podpredsednik gospodarske zbornice Savdske Arabije.

Gostje so na delovnem srečanju zastavili številna poglobljena vprašanja, predvsem so jih zanimale nadaljnja usmeritev in prostorski razvoj koprskega pristanišča, lastniška struktura, tehnične lastnosti pristanišča, izgradnja drugega tira ter možnosti za investicije v pristanišče in slovensko logistiko, ki je eden od temeljev za načrtovano sodelovanje Savdske Arabije s Slovenijo.

V letu 2018 smo v Luki Koper za Savdsko Arabijo pretovorili večinoma v izvozu različne generalne tovore (železovi izdelki, cevi, palice, pločevino v kolutih), les in blago v kontejnerjih ter tekoče tovore v uvozu.
Koprsko pristanišče s Savdsko Arabijo trenutno povezujeta dve direktni kontejnerski ladijski liniji in sicer z luko King Abdulah z ladjarskim združenjem 2M Alliance, ter z luko Jeddah z združenjem Ocean Alliance v izvozu.