Sejma se vsako leto udeležujejo predstavniki ključnih deležnikov navtičnega turizma, v prvi vrsti pristanišča, potniški ladjarji, ladjedelnice, organizatorji potovanj in izletov ter predstavniki lokalnih in nacionalnih turističnih združenj. Že šestnajsto leto se je s svojo ponudbo na sejmu predstavljala tudi Slovenija, ki so jo letos zastopali Slovenska turistična organizacija, Luka Koper, Mestna občina Koper in Turistično združenje Portorož, turistična agencija Atlas Express, Nomago ter partnerji, Centralog turizem, Jadroagent International ter Istranka Tours.

Vzporedno s sejemskimi aktivnostmi so se zvrstile tudi številne predstavitve, konference in druge aktivnosti, ki so v ospredje postavljale nove destinacije in doživetja, inovacije na področju umetne inteligence in novih tehnologij, trajnostne rešitve v segmentu potniškega ladijskega turizma, kot tudi novosti na področju  zabavnih programov za potnike z ladij.

Obeta se nam še ena rekordna sezona potniških ladij

Tudi letos bomo na področju potniškega ladijskega turizma zabeležili dobro sezono. Prva ladja je k nam priplula 29. marca, in sicer Spirit of Discovery ladjarja Saga Cruises, kot zadnja pa se bo ob potniški terminal 2. novembra privezala Norwegian Pearl, ladjarja Norwegian Cruise Line. V letošnjem letu bomo v Kopru skupno prešteli 76 ladij, s katerimi bo v Koper pripotovalo 125.000 potnikov – kar bo največje število potnikov, ki smo jih v Kopru gostili do zdaj.