Potniški terminal v Kopru sta v torek, 17.9.2013 obiskali dve velikanki, ki pri nas nista prvič, Celebrity Silhuette in Crown Princess. Obe ladji skupaj sta danes v Koper pripeljali rekordno število potnikov, kar 5.927.

Celebrity Silhuette je trenutno ena bolj prestižnih potniških ladij v svetovnem merilu. Ladja spada v floto ameriškega ladjarja Celebrity Cruises iz skupine Royal Caribbean International, ki se s 25% tržnim deležem v industriji križarjenj uvršča na drugo mesto med svetovnimi ponudniki. Ladja lahko sprejme 3.046 potnikov, dolga pa je 319 m. Gre za eno od petih sestrskih ladij razreda Solstice, ki so bile večkrat razglašene za najbolj inovativne, gostom pa nudijo največ udobja med vsemi potniškimi ladjami nove dobe.

Nič kaj manjša ni niti ladja Crown Princess ladjarja Princess Cruises, saj lahko na krov sprejme kar 3.080 potnikov. Ladja je k nam priplula iz Splita in gre v Benetke, od tam pa prihaja Celebrity Silhuette, ki nadaljuje pot v Ravenno. Ladji sta imeli danes zjutraj ob prihodu nekaj težav zaradi slabega vremena in močne burje, vendar sta se varno privezali in gostje so preostanek dneva uživali v prijetni mediteranski klimi.

Rekordni obisk potnikov naenkrat je bil izziv tudi za policiste in varnostnike, ki so odlično opravili svoje delo. Prav tako so se pri organizaciji turističnih destinacij okoli Kopra in širše močno potrudili v turistični agenciji Atlas Express, kjer so morali podkrbeti kar za 40 avtobusnih prevozov.

Do 17. septembra je Koper obiskalo 41.492 potnikov s 37 prihodi ladij. Do konca sezone naj bi našteli okoli 67.000 potnikov in 55 prihodov ladij. Sezono bomo zaključili 15. novembra z ladjo Thomson Dream.


Ladji sta si ogledala tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič in predsednik uprave Gašpar
Gašpar Mišič, ki sta ob tej priložnosti spregovorila tudi o bodoči podobi potniškega terminala.