Luka Koper se je med 12. in 16. septembrom 2007 udeležila sejma Thailand International Logistic Fair – Tajskega mednarodnega logističnega sejma v Bangkoku.
Sejma se je udeležila z lastno stojnico, glavni namen pa je bil promoviranje t.i. južne transportne poti preko koprskega pristanišča in Slovenije nasploh.
Dogodka so se udeležili predsednik uprave Robert Časar, namestnik predsednika uprave mag. Aldo Babič s sodelavci in nekaterimi špediterji iz Slovenije.
Na sejmišču se je uprava družbe sestala z namestnico ministra za trgovino tajske, Oranujo Osatananda, ki je tudi uradno odprla sejem. Namestnica ministra je menila, da je učinkovit logistični sistem ključnega pomena za uspešno blagovno menjavo.
Pogovori so bili opravljeni tudi s predsednikom tajskega združenja špediterjev TIFFA, v katerem je včlanjenih 120 logističnih podjetij. Predsednik TIFFA, gospod Suwit Ratanachinda vidi velike možnosti o koriščenju transportne poti preko Luke Koper za tržišča Srednje in Vzhodne Evrope in je napovedal povratni obisk v Kopru v že v začetku naslednjega leta.
Na konferenci o strategijah za vzpostavitev blagovno-logističnih povezav med Azijo in Evropo, ki je potekala vzporedno s sejmom, so predstavniki Luke Koper predstavili poglavitne prednosti koprskega pristanišča kot vstopne točke za blago iz Daljnega vzhoda.
Vodstvo Luke Koper se je sestalo tudi s predstavniki največjega tajskega pristanišča – Leam Chabang, s katerimi so potekali pogovori na področju promocije obeh pristanišč. V Leam Chabangu letno pretovorijo 700.000 avtomobilov in 4,5 milijona TEU. V bližini pristanišča je lociranih 7 proizvajalcev avtomobilov, zato načrtujejo povečati obseg pretovora avtomobilov na 2 milijona enot avtomobilov. Prav na področju kontejnerjev in avtomobilov vidita obe pristanišči možnost skupnega nastopa za vzpostavitev logistične povezave s srednjo in vzhodno Evropo.