Vladna in poslovna delegacija je v času od 20. do 22. oktobra  v Kuala Lumpurju (Malezija) in Singapurju tamkajšnjim gospodarstvenikom predstavila Slovenijo kot logistično platformo za blagovne tokove,  namenjene v Srednjo in Jugovzhodno Evropo. Delegacijo, ki jo je vodil državni sekretar iz Ministrstva za promet, dr. Igor Jakomin, so poleg predsednika uprave Luke Koper, d.d. Gregorja Veselka in njegovega namestnika Tomaža Martina Jamnika sestavljali še predstavniki JAPTI (ki je krila stroške promocije), Združenja za promet in zveze, Aerodroma Ljubljana, Slovenskih železnic ter nekaterih transportno logističnih podjetij. Pri organizaciji predstavitev sta Gospodarski zbornici Slovenije pomagala Luka Koper ter podjetje Infinity Logistics and Transport, naš zastopnik na Daljnem Vzhodu. 

Blagovna izmenjava Daljnega vzhoda z Evropo je kljub kriznemu obdobju v porastu. Še zlasti to velja za Jugovzhodno Azijo, kjer malezijski pristanišči Port Klang in Singapur postajata regijski središči (HUB pristanišči) za transporte v Evropo. Predstavitev je bila spodbuda logističnim podjetjem iz držav Jugovzhodne Azije (ASEAN) za uporabo slovenske transportne poti in slovenske logistične mreže pri distribuciji blaga v Srednji in Jugovzhodni Evropi. Hkrati  so predstavniki slovenske delegacije predstavili tudi poslovne pogoje ter možnosti tujih vlaganj na področju logistike.

Slovenska delegacija je med drugim obiskala pristaniško upravo Port Klanga in teminala Nord in West Port ter se srečala s predstavniki zvez špediterjev iz Malezije in Singapurja.