Včeraj popoldne je Luko Koper obiskal novoimenovani slovaški veleposlanik v Slovenji, nj. eksc. Juraj Migaš. Šlo je za enega njegovih prvih poslovnih obiskov v Sloveniji, kar potrjuje željo po rastočem in dobrem sodelovanju med koprskim pristaniščem in slovaškim trgom. Slovaška namreč predstavlja zelo pomembno zaledno tržišče s katerim sodelujemo že vrsto leto.
Glede na hitro rast slovaškega gospodarstva, si v Luki Koper prizadevamo utrditi prepoznavnost južne transportne poti preko koprskega pristanišča. V letu 2013 smo za Slovaško pretovorili 1,4 mio ton blaga, kar je za tretjino več kot v letu 2012. Pretežno gre za repro materiale za avtomobilsko in elektro-tehnično industrijo ter same avtomobile.
Veleposlanika smo nato popeljali na ogled pristanišča, kjer si je z velikim zanimanjem ogledal naše kapacitete.  
Luka Koper ima od leta 2010 v Bratislavi  svojega predstavnika, ki pokriva tudi tržišče Češke in delno južne Poljske. Lansko leto je to funkcijo prevzel Borut Čok.


Veleposlanika je sprejel predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič


Z leve proti desni: člana uprave Jože Jaklin in Andraž Novak, predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič, predstavnik za Slovaško Borut Čok, veleposlanik Juraj Migaš