Predsednik uprave Luke Koper, Gregor Veselko je danes sprejel Olimpijca Gašperja Vinčeca. Koprski jadralec, član Jadralnega društva FINN Slovenija, nastopa v olimpijski disciplini jadranje težkokategorni enosed Finn. Danes 29-letni Koprčan se je odločil, da svojo kariero podaljša zaradi želje, da osvoji olimpijsko odličje na prihodnjih OI v Londonu.

V svoji karieri je nanizal vidnejše uspehe: dve četrti mesti na EP (Palamos ’06 in Balatonfoldvar ’07), bronasta medalja na SP v Cascaisu 2007 ter 7. mesto na OI v Pekingu 2008. Januarja 2009 je bil Vinčec uvrščen na svetovno rang lestvico ISAF kot vodilni v razvrstitvi razreda finn in postal prvi Slovenec, ki je kdajkoli stal na čelu te lestvice v olimpijskem jadralnem razredu.
Sredi 2009 je moral zaradi težav s koleni za skoraj šest mesecev pozabiti na svoje tekmovalne ambicije. Po okrevanju se je konec lanskega leta prvič preizkusil na tekmovanju v Palamosu in po trdem boju končal na tretjem mestu.
Odlične športne uspehe in splošno priljubljenost mladega Koprčana potrjujejo tudi štiri podeljena priznanja Športnik Kopra.

Letošnje tekmovanje je Vinčec pričel z nastopom na svetovnem pokalu v Miamiju, kjer je zasedel odlično tretje mesto (52 točk). Aprila 2010 se je vrnil s svetovnega pokala v francoskem Hyeresu, kjer je po finalni regati za medalje v razredu finn zasedel peto mesto (62 točk).

Gašper je na obisku v Luki Koper
, ki je že vrsto let njegov sponzor, povedal: »Kljub temu, da sem si želel medaljo in se mi je izmuznila, sem z nastopom v Franciji zadovoljen. Kmalu pa se spet začenja nov boj, saj že konec tega tedna odhajam na evropsko prvenstvo v Split

Luka Koper sicer že desetletja podpira tako amaterski kot vrhunski slovenski šport. Med temi so tudi jadralni klubi z območja Slovenske Istre. Vez med Luko Koper in jadranjem je samoumevna. Tako pristanišče, kot jadralci živimo od morja oziroma imamo morje radi.
Gašper Vinčec, kot predsednik Jadralnega društva FINN je ob tej priložnosti Gregorja Veselka seznanil tudi z dejstvom, da bodo na prihodnji skupščini Jadralne zveze Slovenije izbirali novega predsednika in ga, kot uspešnega menegerja,  v imenu več klubov, članov zveze povabil k oddaji kandidature. Gospod Veselko je bil ob tem počaščen in je obljubil, da bo o ponudbi resno razmislil.