Dragomir Matić, ki ga je nadzorni svet družbe 23.5.2014 imenoval za predsednika uprave z mandatom pet let je danes od svojega predhodnika Andraža Novaka prevzel posle in krmilo edinega slovenskega tovornega pristanišča. Novak pa z današnjim dnem ponovno prevzema funkcijo člana uprave zadolženega za operativo in prodajo.

Predsednik uprave Luke Koper, d.d. Dragomir Matić je star 50 let. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani inženir tehnologije prometa. Svojo poklicno pot je začel v špedicijskem podjetju in se že leta 1987 zaposlil v Luki Koper, d.d., kjer je delal najprej kot luški transportni delavec in se postopoma povzpel do mesta izvršnega direktorja za operativo in logistiko. Od leta 2012 do imenovanja na čelo Luke Koper je bil zaposlen kot pomočnik direktorja v podjetju za mednarodno špedicijo.

Predsednik uprave se je ob prevzemu poslov najprej seznanil z odprtimi vprašanji in kratkoročnimi aktivnostmi uprave: »Čeprav sem z Luke Koper odsoten le dve leti, se je v tem času marsikaj zgodilo in potrebujem nekaj časa, da me najožji sodelavci seznanijo z vsebino in problematikami vezanimi na njihova področja dela. Prioriteto ima v tem trenutku zagotovo projekt poglobitve morskega dna v prvem bazenu. Razpis za izbor izvajalca je mimo in na upravi bomo jutri obravnavali, sicer edino prispelo ponudbo. Drugače pa ima Luka Koper jasno vizijo, postati vodilni pristaniški in logistični sistem za trge srednje in vzhodne Evrope, kar ne glede na pretrese iz preteklosti tudi uspešno uresničujemo. Strategija družbe do leta 2015 se sicer izteka in v prihodnjih mesecih se bomo predvsem ukvarjali s pripravo nove, ki bo zajemala konkretne odgovore na tržne in operativne izzive«, je pojasnil Matić.


Andraž Novak in Dragomir Matić.