Zaradi omejitev povezanih z epidemijo koronavirusa smo se morali tudi letos odpovedati tradicionalnemu Pristaniškemu dnevu, ko za en dan na široko odpremo vrata edinega slovenskega tovornega pristanišča in omogočimo ogled individualnim obiskovalcem. Kljub temu smo pripravili tri dogodke, s katerimi bomo obeležili rojstni dan Luke Koper, ki ga naša družba praznuje 23. maja.

V petek, 21. maja smo na Galeriji Luke Koper ob koprskem Bastionu (nasproti potniškega terminala) odprli razstavo fotografij Kristjana Stojakovića z naslovom INSAJDER.

V soboto, 22. maja, smo v živo spremljali prihod olimpijske bakle v Luko Koper. Družba je namreč že več kot dvajset let pokrovitelj Olimpijskega komiteja Slovenije, pa tudi sicer smo nameravali letošnji Pristaniški dan posvetiti olimpizmu.

V nedeljo, 23. maja, pa smo pripravili ogled videa ‘Luka Koper 360°’, ki vas popelje v kotičke pristanišča, ki si jih sicer v živo ne morete ogledati. Izkušnja bo še bolj doživeta, v kolikor si boste posnetek ogledali preko aplikacije Youtube na vašem pametnem telefonu.