Med 23. in 25. februarjem 2012 smo se skupaj z Združenjem severno jadranskih pristanišč (NAPA) predstavili na logističnem sejmu SITL v indijskem Mumbaju. To je že tretja skupna predstavitev združenja na večjih mednarodnih sejmih, kjer promoviramo predvsem časovno in cenovno prednost severnega Jadrana za blago iz Bližnjega, Srednjega in Daljnega vzhoda.
 
Severno jadranska pristanišča in možnosti sodelovanja z indijskimi partnerji je predstavil Željko Glavan, namestnik predsednika pristaniške uprave Reka, ki trenutno tudi predseduje združenju. Na novinarski konferenci, ki je potekala vzporedno s sejmom, smo predstavili  prednosti naših pristanišč z vidika trajnostnega razvoja, saj ravno severni Jadran predstavlja učinkovito vstopno točko za Evropo z vidika emisij CO2, tako pri pomorskem kot kopenskem prevozu. Poleg tega so za Indijo pomembni tudi naši zaledni trgi, saj pristanišča Napa pokrivajo široko območje srednje in vzhodne Evrope (celotna predstavitev je dostopna na http://www.portsofnapa.com/index.php?t=news&l=en&id=16).
V času obiska v Indiji smo se predstavniki vseh petih pristanišč srečali tudi s predsednikom Mumbai Port Trust, pristaniške uprave, ki upravlja z več pristanišči na območju Mumbaja. Pogovarjali smo se o možnosti podpisa sporazuma o sodelovanju, ki bi okrepil trgovske poti med vzhodnim delom Indije in pristanišči Napa.   S predstavniki  Shipping Corporation of India, državnim ladjarjem, ki upravlja z večnamensko floto, pa smo se pogovarjali o možnosti vzpostavitve direktne ladijske linije.
 
Vsa pristanišča Napa beležijo, sicer za enkrat bolj skromen promet z Indijo. Preko koprskega pristanišča, na primer, je v letu 2011 potovalo le okoli 175.000 ton blaga, predvsem kontejnerji in tekoči tovor.


Željko Glavan, namestnik predsednika pristaniške uprave Reka in
Shri Rajeev Gupta, predsednik Mumbai Port Trust