Po Dunaju in Pragi smo v minulih dneh uspešne poslovne zgodbe pisali tudi v Bratislavi in Budimpešti. Tradicionalnih sprejemov za poslovne partnerje s Slovaške in Madžarske se je udeležilo več kot 350 gostov, med njimi tudi predstavniki koprske pristaniške skupnosti. Tradicionalni dogodek Luke Koper je v zadnjih letih prerasel prvotno zastavljene okvire in postal ne samo prostor druženja, ampak tudi priložnost za poslovno mreženje in krepitev partnerskih vezi. V družbi se dobro zavedamo, da so uspehi in rezultati plod uspešnega sodelovanja s poslovnimi partnerji in strankami, ki predstavljajo ključen člen logistične verige.

Po nekajletnem premoru znova v Bratislavi

Slovaško logistično skupnost smo po nekajletnem premoru letos pogostili v koncertni dvorani Univerze v Bratislavi. Ob tej priložnosti se je partnerjem tudi uradno predstavil nov predstavnik Luke Koper za slovaški trg Igor Pamič, vodja prodaje Andrej Cah pa se je v imenu vodstva družbe zbranim zahvalil za dolgoletno zaupanje in vso podporo. »Slovaška je izjemno pomemben zaledni trg, zlasti na segmentu kontejnerjev in avtomobilov. V času od našega zadnjega srečanja smo v Luki Koper veliko investirali v posodabljanje in razvoj pristaniške infrastrukture, vse s ciljem, da zadostimo zahtevam trga.«

Sprejema se je udeležil tudi veleposlanik Republike Slovenije v Bratislavi nje. eksc. dr. Stanislav Raščan, ki je novo funkcijo prevzel pred dobrim letom dni.

Vezi smo utrjevali tudi v Budimpešti

Dan kasneje smo sprejem za poslovne partnerje organizirali še v Budimpešti. Dogodka v državnem muzeju agrikulture se je udeležilo več kot 200 gostov, med njimi tudi veleposlanik Republike Slovenije v Budmpešti nje. eksc. Marjan Cencen.

V imenu Luke Koper sta ob tej priložnosti zbrane nagovorila predstavnik družbe na Madžarskem Gordan Ban in vodja prodaje Andrej Cah, ki je izpostavil pomen rasti in nadgradnje infrastrukture ter predstavil nekaj aktualnih aktivnosti družbe na tem področju.