1. oktobra smo gostili dva pomembna partnerja s področja železniških transportov, in sicer Adria Kombi in Slovenske železnice.

Adria Kombi je največji slovenski operater kombiniranega transporta, ki organizira dnevno okoli 6 parov vlakov med kontejnerskim terminalom v koprskem pristanišču in kontejnerskimi terminali v zaledju. Njegov delež v skupnem železniškem prometu na kontejnerskem terminalu Luke Koper znaša več kot 50 odstotkov. Direktorja Roka Svetka s sodelavci je sprejel predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič. Spregovorili so o dosedanjem dobrem sodelovanju ter o priložnostih za povečanje števila blok kontejnerskih vlakov v povezavi z napovedanimi prihodi večjih kontejnerskih ladij.

Dolgoletnega partnerja Slovenske železnice so na obisku v Kopru zastopala generalni direktor Dušan Mes in direktorica tovornega prometa Melita Dacar. S predsednikom uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišičem so si bili enotni, da je potrebno skupne nastope pri ključnih poslovnih partnerjih zaradi vse večje konkurence še okrepiti. Pogovor je stekel tudi o infrastrukturnih železniških projektih ter možnostih za povečanje propustnosti obstoječe proge Koper – Divača.


Z leve: Janez Merlak (Adria Kombi), Gašpar Gašpar Mišič (Luka Koper), Rok Svetek (Adria Kombi)