Zvezdam na Poti donatorjev v mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču se je pridružila tudi zvezda Luke Koper. Kot tvoren sogovornik lokalnega okolja smo tokrat prisluhnili ugledni humanitarni organizaciji, ki v naši soseščini omogoča letovanje in zdravljenje otrokom iz socialno ogroženih okolij.

Uprava Luke Koper se je tako odločila, da bo za izgradnjo in posodobitev mladinskega zdravilišča oziroma letovišča namenila donacijo v obliki štiriletne pogodbe, ki Rdečemu križu Slovenije zagotavlja 50.000€ letno. Poleg tega smo se zavezali, da bomo redno skrbeli za čiščenje morja na območju letoviškega kopališča.

»Zdravje in zadovoljstvo otrok, ki bodo gostje prenovljenega Debelega rtiča, nam bo več kot zadostna nagrada za prispevek, ki ga zagotavljamo s to donacijo«, je v svojem govoru na slavnostnem podpisu donatorske pogodbe in odkritjem zvezde na Poti donatorjev dejal predsednik uprave Luke Koper Robert Časar. Luka Koper tudi sicer namenja veliko finančnih sredstev za humanitarne, kulturne in športne namene predvsem subjektom v lokalnem okolju.