Danes, 28.9.2009, je bil slavnostno predan v uporabo kopenski kontejnerski terminal v romunskih Curticih pri Aradu. Gre za skupen projekt Luke Koper, MAV Cargo (Madžarske železnice) in slovaškega logističnega podjetja TTI, ki imajo v podjetju RailPort Arad vsaka po tretjinski delež. Vstop Luke Koper v to podjetje predstavlja tudi največjo slovensko naložbo v Romuniji.
 
Za sodelovanje v tem projektu se je Luka Koper odločila zaradi potenciala, ki ga terminal nudi zaradi svoje geografske lege. Curtici namreč ležijo na gospodarsko razvitem zahodu Romunije, kjer ima proizvodnjo veliko število multinacionalk, predvsem jeklarjev, pridelovalcev žit, proizvajalcev avtomobilov, kemičnih izdelkov ter izdelkov široke potrošnje. Koprsko pristanišče lahko temu delu Romunije predstavlja cenejšo in hitrejšo alternativo romunskim pristaniščem, saj sta tako pomorska pot (zaradi Bosporske ožine) kot tudi kopenske povezave časovno bistveno krajše. Obstoj terminala bo v prihodnje zagotovo pospešil razvoj multimodalnih povezav in tako pospešil izvoz celotne regije, ki sicer že sedaj ustvari kar 35% BDP-ja celotne Romunije.
 
Sam terminal se razprostira na površini dobrih deset hektarjev in ima direktno železniško navezavo na obstoječe omrežje, ocenjen maksimalni letni pretovor pa je 60.000 TEU. Trenutno iz koprskega kontejnerska terminala proti Curticem krene en vlak tedensko.